Der er flere forskellige gode gaver man kan give til en begravelse. Langt de fleste giver blomster til en begravelse. Ofte købes der en bårebuket, som ligges ved kisten inde i kirken. Nogle køber også noget pænt pynt til gravstedet i form af lys, fugle, buske, træer eller flotte sten med en tekst på.

9 idéer til gave til en begravelse eller bisættelse

  • Bårebuket
  • Mindegave
  • Oplevelsesgave til de efterladte
  • Pynte-genstand til gravstedet
  • Personligt brev eller kort
  • Personlig gave eller ting, som har knyttet personerne
  • Musikstykke i kirken eller efter mindehøjtideligheden
  • Tale i kirken eller efter mindehøjtideligheden
  • Donation til velgørenhed

Kan man give en pengegave til en begravelse?

Kan man godt give noget andet til en begravelse? Kan man fx give en pengegave til de efterladte i stedet?

Selvfølgelig kan man det. Det er en rigtig fin tanke, at ville give en pengegave til de efterladte, som fx kan være “øremærket” til oplevelser. Oplevelser de efterladte kan nyde sammen. Man kan kalde det en form “forkælelse” og for at komme “lidt ovenpå” igen efter en hård periode – eller bare mindes den afdøde.

Har afdøde mindre børn, så er det blevet meget anvendt, at give pengegaver til oplevelser eller penge, som kommer på en opsparring til senere brug i livet.

Giv en mindegave

Du kan også give en mindegave, som er lavet helt personligt og for at ære afdøde. En mindegave kan i høj grad være med til at mindes alle de gode stunder og ting, som personen stod for og de tider man havde sammen.

Min egen personlige holdning er, at de “bedste” gaver er dem, som er personlige. Dem med tanke bag, så man både kan mindes personen og ære personen. En gave til om en person er noget, som kan give de efterladte et smil på læben og noget rart at tænke på og mindes.

Giv en donation som mindegave

Personlige gaver til en begravelse kan man også kalde for mindegaver.

Mindegaver kunne for eksempel også være i form af donationer til foreninger. Foregninger som Kræftens Bekæmpelse gør meget ud af, at “indsamle” mindegaver.

Mindegaver og donationer er også populære, at give til de forskellige dyreværn og naturbeskyttelser fordi det er en smuk gestus, at forbedre vilkår for ting vi, eller afdøde, finder nært eller har været betaget af.

Måske står det noget i testamentet, som afdøde gerne vil have opfyldt. Det vil være en smuk gestus, at honorere ens kære med “et sidste ønske”.

Blomster er populære, men holder kortvarigt

Jeg synes, at blomster er rigtig smukke og betagende, men de varer ikke evigt og holder kun kortvarigt, hvor imod en personlig ting, som en mindegave, kan vare for evigt. Måske man kan gøre begge dele, da ingen af delene behøver koste ret meget. Og i en situation som denne, så er det yderst sjældent et spørgsmål om størrelsen på gaven, men mere om tanken bag.