Der er flere forskellige gode gaver man kan give til en begravelse. Langt de fleste giver blomster til en begravelse. Ofte købes der en bårebuket, som ligges ved kisten inde i kirken.

Men flere og flere er begyndt, at give mindre pengegaver til fx oplevelser, som de efterladte kan nyde godt af. Det kan bruges som en form “forkælelse” og for at komme “lidt ovenpå” igen efter en hård periode.

Har afdøde mindre børn, så er det blevet meget anvendt, at give pengegaver til oplevelser eller penge, som kommer på en opsparring til senere brug i livet.

Du kan også give en personlig gave, som fx oplevelser, som du skal have sammen med de efterladte.

Eller giv en minde-gave, som er lavet helt personligt og for at ære afdøde, så man også kan mindes alle de gode stunder og ting, som personen stod for.

Min egen personlige holdning er, at de “bedste” gaver er dem, som er personlige, men tanke bag og som kan minde personen fremadrettet. En ting som kan give de efterladte et smil på læben og nogle gode minder at tænke på.

Jeg synes, at blomster er smukke, men de varer ikke evigt og holder kun kortvarigt, hvor imod en personlig ting kan vare for evigt. Måske man kan gøre begge dele, da ingen af delene behøver koste ret meget. Og i en situation som denne, så er det yderst sjældent et spørgsmål om størrelsen på gaven, men mere om tanken bag.

9 forslag til gave til en begravelse eller bisættelse

  • Bårebuket
  • Oplevelsesgave til de efterladte
  • Pynte-genstand til gravstedet
  • Personligt brev eller kort
  • Personlig gave eller ting, som har knyttet personerne
  • Musikstykke i kirken eller efter mindehøjtideligheden
  • Tale i kirken eller efter mindehøjtideligheden
  • Mindegave
  • Donation

Giv en mindegave

Personlige gaver til en begravelse kan man også kalde for mindegaver.

Mindegaver kunne for eksempel også være i form af donationer til foreninger. Foregninger som Kræftens Bekæmpelse gør meget ud af, at “indsamle” mindegaver.

Mindegaver og donationer er også populære, at give til de forskellige dyreværn og naturbeskyttelser fordi det er en smuk gestus, at forbedre vilkår for ting vi, eller afdøde, finder nært eller har været betaget af.

Måske står det noget i testamentet, som afdøde gerne vil have opfyldt. Det vil være en smuk gestus, at honorere ens kære med “et sidste ønske”.

Du kan se mere om, hvad man kan overveje skal stå i et testamente på https://kronjyllands.dk/